Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kotłospaw Up 16 Kw

GrzesiekW85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ja nie pisałem Ci , że ecosterToucz ma wyłączać podłogówkę ma on wyłączyć pompę z obiegiem na grzejniki czyli pompę mieszacza zawór 4D.

Zastosuj oryginalne czujniki PLUMA są one bardzo tanie i na pewno w Twym zasięgu.

Co do wizyty Twej w hamechu to jak najbardziej możemy się spotkać i porozmawiamy przy kuchni regionalnej u BABUSZKI.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie, jak w waszych regionach wachaja sie ceny pelletu, najbardziej mnie interesuje klasa DIN bez DIN, wiecie o co chodzi napewno :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zbieram się w tym roku do zmiany systemu opalania z miałowego na peletowy. Ciągle szukam kotła który pasowałby mi do kotłowni - wymiarowo jak i palnik i sterownik. Planowałem SEKO Maxx Pelet Le ale chyba odpada ze względu na wymiary przy ustawieniu w kotłowni. Mam całą listę kotłów i na tą chwilę najbardziej pasuje właśnie Kotłospaw UP 16 kW. W związku z tym mam pytania, czy korzystałeś do tej pory z serwisu? I czy korzystałeś z zapasowego rusztu paląc np. drewno?

A co do wkładania zawirowywaczy i cegieł to jak kupisz te zawirowywacze to wrzuć zdjęcia jak to wygląda, a cegły to moim zdaniem ciekawe rozwiązanie dla tego kotła znalazłem filmik https://www.youtube.com/watch?v=9-yuoshCwbQ

Pomyślności.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, z serwisu jak narazie korzystalem tylko telefonicznie, nie bylo problemu wzasadzie wszystkie sprawy udalo sie rozwiazac przez telefon. Na dodatkowym ruszcie pale tylko kartony od czasu do czasu kiedy sie nazbiera z roznych przesylek. Tak jak chciales wrzucam fotke zawirowywacze, wsadza sie je w ta polke na samej gorze, po ich zamontowaniu (wsadzeniu) temperatura spalin nie przekracza 95 stopni. Jak jeszcze potrzebujesz jakies info to dzwon. Pozdrawiam, i przepraszam ze dlugo nie odpowiadalem ale trafila mi sie delegacja :)

post-77144-0-36206100-1517945741_thumb.jpeg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Chciałbym ukłonić się wszystkim użytkownikom tego zacnego forum i zarazem dopytać jakie Kolega Grzegorz uzyskał wyniki zużycia po wszystkich zabiegach zalecanych przez niewątpliwego fachowca Robina. Mocno przypadł mi do gustu ten właśnie kocioł i chyba decyzja będzie na tak. Jednak moje wątpliwości kierują się na średnice komina, ponieważ mam komin średnicy 180 (częste wiatry) a producent zaleca 160. W kominku musiałem zamontować regulator ciągu komin.

Opublikowano

Witam śr twoja w niczym nie przeszkadza tu na forum polecają darko bo jest najtańsze a ja Ci polecam regulator firmy Polmar smartflon . Uważam że to co pisze producent na jego stronie jest w pełni prawdziwe. 

Zaufaj mi nam go już 4 rok i spełnia wszystkie opisane funkcje. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Witam

Właśnie ja też mam fi 180 rury w kominie i "kominiarze" od wiercenia i montowania rury założyli mi zwykły daszek, ale poczytałem sobie o regulatorze ciągu i zakupiłem RC 14O180 takie ma oznakowanie mój regulator ciągu smartflow którego zamówiłem przez stronę producenta Polmar: regulator ciągu kominowego. Tak Darcko jest tańszy, a Smartflow jest 2x droższy, ale cena nie gra różnicy jeżeli to ma zmniejszyć spalanie a i wiatr tak nie hula w kominie. 

Pomyślności wybór należy do Ciebie kolego @willi7. Co do kotła UP 16 jak rozpaliłem w czerwcu to jeszcze popiołu nie wyrzucałem, ale chyba niebawem trzeba będzie bo dziś pierwszy raz puściłem na CO na życzenie domowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.