Robot16 Opublikowano 5 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam jak wasze sterowniki uruchamiają dmuchawę i podajnik,u mnie w sterowniku GECO np.. w podtrzymaniu kiedy spadnie temperatura zadana z 54st na 53st najpierw uruchamia się dmuchawa na taki czas co mam ustawiona przerwę w podawaniu i dopiero po tym czasie podajnik ,jak wasze sterowniki te z górnej półki maja...
Gość Oldek Opublikowano 5 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Z górnej półki to ja nie mam, ale napiszę jak mam na Titanicu. Po takiej przerwie jak napisałeś startuje dmuchawa może 2 sek. zaczyna się podawanie i w tym czasie też dmucha, a po zakończeniu podawania dopiero zaczyna się zaprogramowane przedmuchanie. Tu można jeszcze dodać, że ze sterownikiem z górnej półki dmuchają prawie nonstop
Robot16 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor #3 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Oldek dzięki,ale jak temperatura zostaje osiągnięta w domu to tez dmucha.........
Gość Oldek Opublikowano 5 Stycznia 2018 #4 Opublikowano 5 Stycznia 2018 OK, widzę swój błąd w poprzednim poście, To co napisałem tyczy się kiedy kocioł jest w podtrzymaniu. Jak przechodzi w proces grzania o którym napisałeś pierwsza startuje dmuchawa i raczej tak powinno być, a ile czasu pracuje przed podaniem paliwa nie zwróciłem uwagi.
Robot16 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor #5 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ano właśnie i to jest dla mnie ważne...................................
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.