Tzc Opublikowano 29 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam wszystkich. Mam problem z wyborem ogrzewania w warsztacie nie wiem jaki piec zamontować i na jakie paliwo. Mały opis Powierzchnia 100m wysokośc około 3.7m dach blachodachowka+ocieplony, ściany ocieplone styropian 10 4szt bram ocieplone. Myślałem nad grzejnikami które by działały na noc tak aby podtrzymać temperaturę a w dzień dmuchawy ale czym to napadzic tak aby było jak najbardziej ekonomicznie.
Gość berthold61 Opublikowano 29 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Albo jakaś klima kanałowa bo nie jest aż tak droga ok 5 tys średnio lub kocioł węglowy nadmuchowy bez kalafiorów to moja propozycja , pewnie dostaniesz jeszcze lepsze :)
Tzc Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor #3 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Pierwsze co pomyślałem o kotle gazowym ale boję się trochę, że mnie rachunki przerosna. Dodam, że warsztat jest na tej samej działce co dom.
Gość Visitor1230 Opublikowano 29 Grudnia 2017 #4 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Do warsztatu to wstawilbym cos takiego: http://evacalor.pl/produkt_nagrzewnice-powietrza-na-pellet_duna-18-kw.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.