Grzesiekz182 Opublikowano 19 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam,dom parterowy poddasze nieużytkowe strop płyta żerańska chcę ocieplić strop czy to ma jakiś sens chcę położyć 10cm styropianu i zalać to 4-5 cm posadzki tak mi doradził kierownik czy w ogóle się ociepla strop czy nie jest to konieczne?
adik79 Opublikowano 19 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam,dom parterowy poddasze nieużytkowe strop płyta żerańska chcę ocieplić strop czy to ma jakiś sens chcę położyć 10cm styropianu i zalać to 4-5 cm posadzki tak mi doradził kierownik czy w ogóle się ociepla strop czy nie jest to konieczne? Witam Jak masz możliwość to oczywiście daj ocieplenia ile masz możliwości. Tym bardziej że jest to nieużytkowe pomieszczenie
kazik Opublikowano 19 Grudnia 2017 #3 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam,dom parterowy poddasze nieużytkowe strop płyta żerańska chcę ocieplić strop czy to ma jakiś sens chcę położyć 10cm styropianu i zalać to 4-5 cm posadzki tak mi doradził kierownik czy w ogóle się ociepla strop czy nie jest to konieczne? Ocieplenie stropu to podstawa. Nie 10, ale 30 cm styropianu. Kierownik do odstrzału.
Grzesiekz182 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor #4 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ocieplenie stropu to podstawa. Nie 10, ale 30 cm styropianu. Kierownik do odstrzału. Witam,czy jest sens kłaść 30 cm styropianu na poddasze które nie będzie użytkowe,dodatkowo będzie jeszcze ocieplony dach wełną w projekcie domu nic nie ma o ociepleniu stropu ale chcę dodatkowo to ocieplić
Dartex2 Opublikowano 20 Grudnia 2017 #5 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ja tezami ten dylemat . Niestety ale nie mogę podnieście tyle więc dałem na strop 10 styropian i na to płyty ale jeszcze zastanawiam się jak ocieplić strop ale od wewnątrz .Podobno są jakieś płyty które stosuje się w podobnych sytuacjach .Jeśli chodzi o wilgoć to pobierają ja w zimę a oddają latem Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Grzesiekz182 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor #6 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Ja tezami ten dylemat . Niestety ale nie mogę podnieście tyle więc dałem na strop 10 styropian i na to płyty ale jeszcze zastanawiam się jak ocieplić strop ale od wewnątrz .Podobno są jakieś płyty które stosuje się w podobnych sytuacjach .Jeśli chodzi o wilgoć to pobierają ja w zimę a oddają latem Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Witam,dałeś 10 cm styropianu i na to płyte osb?
pilotg Opublikowano 20 Grudnia 2017 #7 Opublikowano 20 Grudnia 2017 dartex. powiedz jak ci się chodzi po takich płytach? masz jakies legary ? styro dałeś twardszy czy zwykły? bo u siebie planuje tez cos takiego tyle że 15 styro. niestety w moim przypadku przy zalewaniu stropu nie przyłożyli się do wyrównania się beton sciagali chyba grabiami
Dartex2 Opublikowano 20 Grudnia 2017 #8 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dałem twardy i mieki jaki mi pozostał z ocieplenia na to płyty a jak mi brakło to jakaś starą wykładzinę.mam tak już 4 lata i na strych wchodzę z 5 razy do roku.Tez miałem położyć na legarach lub nawet deskach ale zostało tak jak jest.jesli masz wchodzić często to deski lub legary a jak raz na ruski rok to cokolwiek aby przykryło styropian Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.