seba766 Opublikowano 15 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Witajcie, jestem od niedawna posiadaczem domu i pojawił się pewien problem a mianowicie dogrzanie salonu. W dokumentacji znalazłem informacje na temat zapotrzebowania cieplnego poszczególnych pomieszczeń i niestety coś mi się tutaj nie zgadza. Salon jest bezpośrednio połączony z klatką schodową do samej góry(łączna wysokość klatki około 2x3 i w góre 8m). Na zdjęciu 0001 jest schemat 1 piętra i tam nie ma kaloryferów na korytarzu, garderobie, czy klatce. Na zdjęciu 0002 jest parter z oznaczonymi grzejnikami i na klatce również niczego nie ma, przy klatce jest ale maleńki. Na zdjęciu 0003 jest ostatnie piętro/poddasze no i tutaj także na klatce nic nie ma. W rzeczywistości to jest dodany jeden kaloryfer na 1 piętrze o mocy około 1300W. Nie wiem czy ma to duże znaczenie ale dom jest ogrzewany gazem ziemnym. Dom został oddany w 1996 i nie wiem czy wtedy mniej trzeba było grzać czy co :) Proszę o opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.