daamiann88 Opublikowano 13 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Witam Od miesiąca dom ogrzewa 2 funkcyjny Immergas victrix tera. Zastanawia mnie tylko czy powinien on tak głośno się załączać. Gdy startuje słychać krótkie 10-20 sekundowe strzelanie/terkotanie/pukanie, nie wiem jak to nazwać... Instalator mówił, że to przełączający się zawór. Samego palnika gdy odpala nie słychać w ogóle. Ktoś ma już ten kocioł? Może się podzielić swoimi spostrzeżeniami?
tommy07 Opublikowano 13 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Cześć , ja mam starszego victrixa i też od nowości jest ten dźwięk słyszalny takie kilkusekundowe terkotanie przy starcie.Twój fachowiec ma więc rację.
daamiann88 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor #3 Opublikowano 13 Grudnia 2017 A już miałem nadzieje, że to wadliwy egzemplarz.... Immergas sie tutaj nie popisał... :angry:
Anettula Opublikowano 5 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 5 Stycznia 2020 U mnie to samo. .Zawołałam serwis i powiedział Pan, że siłownik, który przełącza na CO tak głośno pracuje i reklamacji nie uwzględnią. A to jest tak głośne, ponieważ niesie się po rurach. Turkotanie trzaskanie!!! ALE muszę powiedzieć że przy innym modelu tego nie było. Vitrix to ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.