Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pierwsze Rozpalanie Kotla Czy Wszystko Okej ?

Special167

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od 4 Dni Pale gazem nowo postawiony dom.Piec to immergas victrix exa 24 jednofunkcyjny
W pierwszym Dniu spalilo 26m3 doba w domu na poczatku byla temperatura 6 stopni wiec spoko rozumiem pierwsze uruchomienie.
Drugi dzien 16m3 doba 
Trzeci dzien 10 m3
i teraz czwarty kolo 9m3  Pogoda dzienna kolo 6 w nocy -2      
W domu jest 20C troche za duzo bo nie mieszkamy jeszcze ale moze pierwszy tydzien palic zeby sie rozgrzalo ?Na piecu mam ustawiona temperature 30C
i Moje pytanie czy to duze spalanie ? Piec bez rzadnych sterowników.Co sadzicie ?

Dom 140m2

Opublikowano

Nie martw sie spalaniem po 4 dniu ogrzewania. Wszystko jest ok :)

Opublikowano

i czy dobra mam teraz temp na piecu ? czy moze wiecej dac lub mniej? podlogowke na rozdzielaczu mam na 3 bo hydraulik powiedzial ze pierwszy tydzien powwina lzej chodzic

Opublikowano

Ja w zeszłą zimę(prace wykonczeniowe) ustawilem temperature wewnatrz na 15 stopni i reszta zajmował sie sterownik (wtedy sterowanie wg temperatury pomieszczenia).

W tej chwili sterowanie pogodowka, temperatura ustawiona na 22st, ale zawsze jest cieplej( teraz mam 23, wczoraj bylo prawie 24). Spalanie z wczoraj 5,9m3.

Bedzie dobrze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.