majdan1986 Opublikowano 23 Listopada 2017 #1 Opublikowano 23 Listopada 2017 witam jest już temat o ustawieniach kotła ale większość jak nie wszystkie wpisy dotyczą kotłów na ekogroszek . w tym temacie niech wpisują się tylko osoby z instalacjami z kotłem pelletowym . jaki kocioł i moc jaki metraż do ogrzania i jakie budownictwo jaka instalacja w kotłowni ( czy pompa kotłowa czy zawór trójdrogowy, czy czterodrogowy , czy bufor itd) jak instalacja w domu ( podłogówka , grzejniki , mieszane , czy zawory termostatyczne sa na grzejnikach itp) jak kocioł pracuje ( automat , PID , ręczny itp ) najlepiej opisać jakie temp zadane i mniej więcej jak wygląda algorytm pracy kotła ( np u mnie pracuje od termostatu pokojowego który załącza kocioł jak temp w domu spadnie a poza tym okresem kocioł jest wygaszony ) jakie nastawy ( czy fabryczne , czy coś zmieniane , jeżeli ręczny to na jakich nastawach ) jaki pellet ( firma , grubość , cena ) ile spala ( kg na dobę , w jakich warunkach ,) ogólnie wrażenia z użytkowania kotła na pellet jeżeli coś jeszcze przyjdzie wam do głowy to też piszcie mile widziane zdjęcia Ja postaram się dzisiaj spisać swoje nastawy i wstawić Z góry dzięki i mam nadzieje że tema będzie gorący :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.