elfuczi Opublikowano 13 Listopada 2017 #1 Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam mam prośbę do obeznanych w kotłach immergas potrzebuje zrobić kotłownię w dość dużym budynku. 70% jego powierzchni stanowi ogrzewanie podłogowe 30% jeszcze nie ma będzie w przyszłości jak to dobrze rozwiązać ?
elfuczi Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor #2 Opublikowano 14 Listopada 2017 W związku z brakiem podpowiedzi proszę o poprawienie mojego rozumowania ; kocioł ogrzewa halę i podgrzewa CWU . kocioł posiada wbudowaną pompę obiegową ,więc przed sprzęgłem daje zawór rozdzielający przepływ między sprzęgło a wymiennik płytowy( ładowanie zasobnika przez wymiennik) dalej rozdzielacz i 3 pompy elektroniczne sterujące 3 częściami hali , hala podzielona na strefy grzewcze sterowanie strefowe salus, sterowanie pompą obiegową poszczególnej części hali oraz rozdzielacze z rotametrami i słowniki termoelektryczne oraz termostaty w poszczególnych pomieszczeniach . pytanie czy to się sprawdzi? czy stosować mieszacze ? a może sterowanie pogodowe? albo po prostu ustawić na sztywno np 30 stopni na kotle? wszelkie wskazówki mile widziane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.