Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Modernizacja Instalacji Defro Komfort Eko 12Kw

manx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tak: jeśli temp zadana cwu spadnie o histereze 2 stopnie to automatycznie podnosi mi się temp powrotu...więc w/g tego co piszesz dodatkowa pompa może ten problem rozwiązać

Opublikowano

Tob jak chcesz. Kto bogate u zabroni

Wysłane z mojego Nokia 3310 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja kolego mam pompe kotlowa za 4 d i jakos z niej zadowolony nie jestem moze i powrot jest 2st różnicy ale spalanie winduje w gore a bylo jeszcze gozej jak pompa chodzila na termostacie wmawiam sobie ze to tak sie dzieje bo z pompa pracuje z 4d. Na nastepny sezon tez bede przerabial kotlownie bede wrzucal 4d i wstawial sprzeglo rozdzielacz tylko sie zastanawiam czy dawac 3d temperayutowy miedzy sprzeglem a kotlem.

Opublikowano

Chyba nie zrozumiałes problemu. Masz narazie wlaczyc cwu non stop żeby podnieść powrót. Jeśli okaże się że gra to zainwestujesz w pompke kotłowa. Jak Ci się woda przelewa?

Nie zrozumieliśmy się. Chodzi mi o to że jeśli pompa cwu będzie chodzić non stop to zadana bojlera która mam ustawioną na 45stopni będzie przekraczana.

Opublikowano

No bedzie a w czym problem? Nie masz zimnej wody żeby dobrać pod kranem? Przetestuj sprawdz a później baw się w kotłowa. Masz obecnie układ który pozwoli Ci odpowiedziec na pytanie czy to co chcesz zrobić pomoże na Twoje bolączki czy nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.