Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stuki Podczas Pracy

22bobas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie posiadam piec saunier duval thema condens f25 i zastanawianie stukanie w piecu co jakiś czas podczas pracy serwisant przez telefon stwierdził że to normalne bo te piece mają coś tam w środku(nie pamiętam jak to nazwał) plastikowe i tak się zachowuje tylko czy napewno ? Może ktoś ma taki piec lub podobny i coś się wypowie na taki temat ?

Opublikowano

raczej to nie normalne zjawisko serwisant pewno chciał Pana zbyć

Opublikowano

No właśnie zastanawiam mnie to coraz bardziej bo nie są to stuki jakieś niepokojące ze coś się dzieje w kotle tylko sa na tyle wkurzajace że przy zamknietych drzwiach od łazienki słychać je dość dobrze jedyne co mi się udało ustalić to że dochodzą z górnej części kotła

Poprawa stuki sa nawet na wyłączony kotle gdy nie pracuje teraz zauważyłem może rzeczywiście tak ma być

Opublikowano

Kocioł podłączony do wsadu w szachcie kominowym? Jak wykonawca nie wstawił obejm centrujących to przy powiewach wiatru może być słychać wsad uderzający o ściany komina. Szczególnie zdarza się to przy zamontowanych wsadach systemu MK Żary albo Kominus, ponieważ płyty dachowe tych producentów nie są łączone z rurą spalinową na uszczelkę.

Opublikowano

To nie wina wiatru na 100% to jest nie zależne od pogody na zewnątrz zawsze to samo się dzieje nawet jak kocioł chodzi chwilę biorąc prysznic to zdarzają się stuki. Chyba jednak zadzwonię po serwisowania bo sezon grzewczy się zaczyna...

Opublikowano

Poprawa stuki sa nawet na wyłączony kotle gdy nie pracuje teraz zauważyłem może rzeczywiście tak ma być

W momencie gdy się chłodzi po dłuższej pracy na grzejniki, później już jest cisza nawet 8 godzin no chyba że znów się wlaczy
Opublikowano

Stuki sa na zasadzie jak by się coś rozprezalo i stukalo i tak w koło a jak ustawie wyższą temperature na kotle żeby szybko rozgrzać np. 65 to sa czesciej

Opublikowano

Wadliwy wymiennik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.