weride Opublikowano 2 Października 2017 #1 Opublikowano 2 Października 2017 Witam. Tak jak w temacie, jaki piec (jaka firma i moc) polecacie do mieszkania o pow 45m2 polozonego na parterze, w ocieplonym bloku. Wstepnie mam namiary na kogos, kto montuje takie instalacje, ale niechcialbym, aby gosc mnie jakos wykiwal. W mieszkaniu oczywiscie jest gaz, ciepla woda z junkersa. Pozdrawiam
Maciek92 Opublikowano 3 Października 2017 #2 Opublikowano 3 Października 2017 Termet Ecocondens Silver 20kw 2f, Unical KONm 21 kW 2f. Przede wszystkim sprawdz, w ktorym przypadku masz blisko serwis :-).
weride Opublikowano 3 Października 2017 Autor #3 Opublikowano 3 Października 2017 W obu przypadkach serwis mam doslownie pod nosem :). Panowie a powiedzcie mi, jak wyglada sprawa z wkladem kominowym. Tzn osoba, ktora prawdopodobnie mi bedzie robic ogrzewanie bez wizyty stwierdzila, ze musze wymienic wklad kominowy. Tylko ze na mieszkaniu jest przeciez gaz i woda ciepla z pieca typu junkers
Maciek92 Opublikowano 6 Października 2017 #4 Opublikowano 6 Października 2017 Jesli ogrzewacz jest z otwarta komora spalania to obowiazkowo montaz lub wymiana wkladu kominowego, jesli z zamknieta to wklad zapewne masz :-).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.