kafik Opublikowano 7 Maja 2017 #1 Opublikowano 7 Maja 2017 Witam serdecznie, jestem nowym uczestnikiem forum jak i nowym "palaczem" :) Piec to Galmet 12kw z podajnikiem, sterownik TECH St-480 zPID plus regulator pokojowy Auraton 2025 RTH. Ogólnie moje pytanie dotyczy czujników, po instalacji pieca zostały 3 czujniki plus pogodowy. Czy wszystkie czujniki muszą być wykorzystane ? Czy ktoś mógł by w skrócie opisać (ktoś kto posiada podobny lub taki sam zestaw ) podłączenie czujników. Kwestia regulatora pokojowego, z menu pieca należy wybrać typ regulatora standardowy ? Przepraszam jeśli to o co pytam jest śmieszne ale poznaję dopiero to wszystko stopniowo :) Mam jeszcze trochę pytań, ale to na początek najważniejsze. Dziękuję z góry i przepraszam jeśli coś źle ująłem.
konopka Opublikowano 7 Maja 2017 #2 Opublikowano 7 Maja 2017 oprócz pogodowego chyba są to czujniki cwu,powrotu i podłogówki,być może w twojej instalacji są zbędne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.