dawidratal Opublikowano 26 Lutego 2017 #1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, Mam problem z piecem jak w temacie. Wczoraj żona zauważyła, że kapie z niego woda... sytuacja już miała miejsce ok.2-3msc temu - serwis wezwany - diagnoza - Naczynie Przeponowe - wymienione. Podobno jak twierdzi mamy bardzo zakamieniałą wodę. Piec ma niecałe 4lata i znów to samo? Dziś odkręciłem przedni panel i zrobiłem parę zdjęć wewnątrz. Oceńcie proszę sami co może być nie tak? Dodam jeszcze, że woda która kapała ma brązowy kolor (jak rdza). Ciśnienie robocze to 1bar. (nie wiem czy to mało czy dużo) bynajmniej tak jest napisane na tabliczce znamionowej. Kocioł grzeje 45m2 podłogówki i 4 grzejniki na pierwszym piętrze. Załączam zdjęcia kotła. Będę wdzięczny za pomoc.
smok Opublikowano 26 Lutego 2017 #2 Opublikowano 26 Lutego 2017 Tam powinien być podłączony elastyczny przewód odprowadzenia wody z zaworów bezpieczeństwa co i cwu.Zobacz na stronie 13 instrukcji- https://www.saunierduval.pl/aktualne-instrukcje/instrukcja-instalacji-iso-condens-172083.pdf
dawidratal Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor #3 Opublikowano 26 Lutego 2017 Ok, racja - ale jeszcze jedno - czemu ten element zaraz za pompą jest cały ubrudzony rdzą? Tak jak by pluł na pompę.
smok Opublikowano 27 Lutego 2017 #4 Opublikowano 27 Lutego 2017 To jest odpowietrznik pompy co.Sprawdź czy nie masz zapowietrzonego układu.(odpowietrz grzejniki)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.