mattpl Opublikowano 14 Lutego 2017 #1 Opublikowano 14 Lutego 2017 Witam, pytanie odnośnie skroplin w piecu Termet, który na dniach właśnie się pojawiły.Przymierzam się do montażu rurek odprowadzających ten temat i pojawiło mi się pytanie w związku z rozwiązaniem. Czy zwykłe gumowe rurki będą ok?? Skroplin póki co jest bardzo mało kilka kropelek co godzinę. W ciągu dnia myślę że będzie to ok. 100mlDrugie pytanie to skropliny pojawiają się centralnie pod piecem a otwór na wężyk jest wyprowadzony w rurze idącej do komina. Czy jest jeszcze jakieś drugie odprowadzenie skroplin w tym piecu od dołu?Z "rysunku" wyprowadzenie nr 1 mam na wierzchu a czy jakieś na zasadzie nr 2 od dołu istnieje?Ewentualnie czy to jakaś nieszczelność?? Serwis pieca był w ubiegłym tygodniu, wszystko było ok. Woda pojawia się centralnie pod piecem i wygląda na to, że leci właśnie z tej rury od komina. Nastawa CO = 70 stopni a CWU 40 stopni. Wykonałem aktualnie z węża 16 mm odprowadzenie do kanalizacji ale nadal krople spadają od dołu pieca. Czy wąż musi wejść do środka skraplacza czy może być osadzony na kołnierzy wejścia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.