bietka Opublikowano 25 Stycznia 2017 #1 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Panowie z podforum o podajnikach wykazali dużo cierpliwości w moim przypadku wymiany śmieciucha na podajnik -teraz radzę sobie sama dzięki ich naukom. Dzięki nim mam kocioł 23 kw /400 metrów a nie 50 kw jak zalecali instalatorzy. Dom będzie przebudowywany na mieszkania po 55 m-będzie dobrze od nowa docieplony i nowe okna i drzwi. Ogrzewanie gazowe -grzejniki. Na początku moje pytania jak jest w przypadku kotła gazowego-czy da się go tak ustawić by grzejniki były ciągle lekko ciepłe a nie na zasadzie grzeją -stygną? Byłam u znajomych i u nich jest sterownik w pokoju -gdy temp osiągnięta grzejniki stygły na amen i robiło się chłodno mimo że nadal termometr wskazywał 21 st.Kocioł i instalacja nie jest nowa więc pewnie teraz są inne możliwości- no właśnie da się ustawić jak mój podajnikowy który nie wchodzi w podtrzymanie i ciągle grzeje np. teraz na grzejniki idzie 40 st.i jest ciepło cały czas.?
gersik Opublikowano 25 Stycznia 2017 #2 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Tak jak z podajnikiem. Odpowiednia moc kotła i sterowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.