Atrax Opublikowano 21 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Witam,Jestem świeżym niewolnikiem kotła c.o. firmy Tekla marki Tytan 28kW (żeliwny). Sterownik Tech ST-24 oraz dmuchawa i zawór 4 drogowy.Z racji, iż odziedziczyłem dom w spadku muszę dopalić stary węgiel i flot. I tutaj zaczynają się schodki.Flotu (10letni opał) nie mogę palić od góry bo się nie pali po prostu wszystko zapycha. Węgiel jak najbardziej mogę palić od góry i jest ok. Staram się spalić ten flot z mieszanką węgla palę z dosypywaniem od góry i po 2-3 dniach zostaje mi niedopalony wsad (sypki flot i odpad z węgla) w zaznaczonym miejscu jak na rysunku. Rusz jest stały ciężko tam dojść by niedopalony wsad wylądował w popielniku. Wrzucam na to drzewo węgiel i trochę się popali i dalej jeszcze gorzej. Na piecu temp. od 60 do 80 - bez różnicy palenia. Można temu zaradzić?
Gość witek1234 Opublikowano 21 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2016 W dziale Opał znajdź temat o flocie i tam pytaj. Koledzy którzy palą flotem na pewno Ci coś doradzą .
darkon Opublikowano 23 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Dokładnie na forum jest temat o flocie i jak go palić. Przeczytaj go a jeśli Ci się niechce to zwyliż flot wodą do formy ciasta i w takiej konsystencji do pieca pakuj Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.