figiel Opublikowano 15 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2016 witam jestem nowy i moze ktos mi podpowie o co chodzi w tym moim kotle zakupiłem nowy kociol zasypowy z dmuchawa ,gdy zaladuje go do pełna podpale od góry wszystko pieknie sie pali i nagrzewa ,po około 4 godzin palenia gdy zar przechodzi nizej na ruszta wodne kocioł gdyy załaczy sie dmuchawa strasznie wali az siecały trzęsie ,trzeba wyłaczyc dmuchawe i palić bez niej . Zgłosiłem producentowi te przyczyny byl na miejscu obejrzał cała instalacje ,stwierdzil ze jest wszystko dobrze parametry na piecu prawidłowo ustawione i sam nie wie dlaczego tak sie dzieje.Postanowil aby przerobic powrot wody do kotła z boku a nie jak teraz jest z tyłu,czy to cos pomoze ,nie ma prawidłowego obiegu wody przez ruszt wodny.Czy zgodzic sie na ta przeróbke czy domagac sie wymiany kotła
sono2020 Opublikowano 15 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Może byś tak poparł swoje wypociny modelem kotła i zdjęciami bo to forum nie jest wróżbiarskie.
Gość miki1212 Opublikowano 15 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Pewnie woda się gotuje miejscowo a skoro tak to pewnie jest obieg wody zakłócony stąd sugestia aby przerobić powrót do kotła. Tyle mozna wywnioskować z tego.
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jak jest usytuowany króciec powrotu względem rusztów wodnych,chodzi o wysokość ile wyżej lub ile niżej?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.