Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Zasypowy

figiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam    jestem nowy i moze ktos mi podpowie o co chodzi w tym moim kotle

zakupiłem nowy kociol zasypowy z dmuchawa ,gdy zaladuje go do pełna podpale od góry wszystko pieknie sie pali i nagrzewa ,po około 4 godzin palenia gdy zar przechodzi nizej na ruszta wodne kocioł gdyy załaczy sie dmuchawa strasznie wali az siecały trzęsie ,trzeba wyłaczyc dmuchawe i palić bez niej .

Zgłosiłem producentowi te przyczyny byl na miejscu obejrzał cała instalacje ,stwierdzil ze jest wszystko dobrze parametry na piecu prawidłowo ustawione i sam nie wie dlaczego tak sie dzieje.Postanowil aby przerobic powrot wody do kotła z boku a nie jak teraz jest z tyłu,czy to cos pomoze ,nie ma prawidłowego obiegu wody przez ruszt wodny.Czy zgodzic sie na ta przeróbke czy domagac sie wymiany kotła

Opublikowano

Może byś tak poparł swoje wypociny modelem kotła i zdjęciami bo to forum nie jest wróżbiarskie.

Opublikowano

Pewnie woda się gotuje miejscowo a skoro tak to pewnie jest obieg wody zakłócony stąd sugestia aby przerobić powrót do kotła. Tyle mozna wywnioskować z tego.

Opublikowano

Jak jest usytuowany króciec powrotu względem rusztów wodnych,chodzi o wysokość ile wyżej lub ile niżej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.