Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyłączenie Hallotronu Nadmuchu A Temp. Spalin

marvin83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy też tak macie że po wyłączeniu hallotronu nadmuchu temperatura spalin nie chce wam przekroczyć 100 stopni?

Opublikowano

Ustaw wyżej nadmuch w sterowniku powinny spaliny poszybować w góre

Opublikowano

Ja te mam wyłączony. Jak kocioł potrzebuje to i 160 daje

Opublikowano

Ok. Dzięki za info. Ale zrobiłem inne doświadczenie na próbe mianowicie odwróciłem turbinkę na wentyatorze ponieważ robiły mi sie spieki żużlowe a korekty były już na maxa w dół.

Po odwróceniu turbinki całkowicie zmieniłasie praca charakterystyki wentylatora brak jakichkolwiek spieków a dmuchawa chodzi wolniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie wlasnie bylo na odwrot.Z halotronem temperatura spalin byla w przedziale 80-100 i nic wiecej mimo iz w ustawieniach odnosnie spalin mialem maks temp ustawiona na 180.Po wylaczeniu halotronu i korekcie obrotow wentylatora na 15% to jest okolo 1000 obrotow spaliny wzrastaja do 130 gdy dam wiecej to zaczynaja robic sie spieki a pale mialem 23.

Opublikowano

marvin83 - możesz zrobic zdjecie - jak masz teraz turbine? 

Opublikowano

Turbinka odwrócona, napisami do zewnątrz

Opublikowano

U mnie znowu nic nie daje ta turbinka nie wiem co sie dzieje po odwruceniu tez to samo. W tej chwili mam ja wylaczona pale 100 kg na ponad 6dni z wlaczona 5 dni podejzewam ze mam zbyt wielki ciag kominowy ktory kreci mi caly czas mocno ta turbinka i wyniku czego caly czas mam max podawanie. Po jej wylaczeniu wszystko wraca do normy.

Opublikowano

U mnie natomiast mam strasznie dużo sadzy i niską temperaturę spalin oscylująca między 60 a 100 stopni. Palę około 80 kg na tydzień przy takiej pogodzie. 

Opublikowano

Kammill sadza to prawdopodobnie mało powietrza i dużo czyszczenia ,dasz więcej powietrza będą spieki ale zdrowiej dla kociołka i komina. ;)

Opublikowano

Mam teraz na absolutnych ustawieniach fabrycznych i jadę bez halltronu. Muszę dopiero przepiąć nowy po wymianie, a nie mam kiedy bo są mrozy :) Dam +2 i zobaczymy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.