lukas144 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam mam problem z temperatura kotła. Kocioł ustawiony na 64 stopnie gdy włącza sie pompa do grzania wody w bojlerze to temp stada nawet do 50 stopni na kotle nie wiem dla czego tak sie dzieje próbowałem juz z różnymi ustawieniami korekty nadmuchu.W ustawieniach serwisowych pracy podawania i czasu przerwy tylko namieszałem i dorobiłem sie spieków ;/
kammill Opublikowano 7 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 7 Grudnia 2016 To chyba normalne. Włącza się pompa to jest większe zapotrzebowanie na energię z pieca.
lukas144 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor #3 Opublikowano 7 Grudnia 2016 wcześniej nie było takich sytuacji pracował normalnie a piec posiadam 3 miesiące. Temp na zewnątrz były podobne do teraźniejszych. Na wykresie widac jak nie równo pracuje ma tak być, praca z PID
nowicjuszka1 Opublikowano 7 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nie ma tak być, zadzwoń po fachowców
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.