oho06 Opublikowano 6 Grudnia 2016 #1 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam. Potrzebuję pomocy w ustawieniu kotła KWSP 25kW z podajnikiem tłokowym oraz sterownikiem Signum 700. Parametry ogrzewanego domu w opisie. Obecnie palę Ekogroszkiem Pieklorz z Chwałowic kaloryczność 27 MJ. Na dole grzeję podłogówką cały czas z temp na wyjściu około 28st, góra na grzejniki ustawiona na zaworze 4d na około 45st. Przy temp około -1,-2st kocioł spala mi jakieś 33kg na dobę! Co wydaje mi się o wiele za dużo. Miałem już wcześniej ten sam węgiel i był ok. Parametry pracy: temp zadana 58 krotność podawania 3 czas oczekiwania 10min dmuchawa podczas podawania na 12 bieg w skali 24 stopniowej czas pracy dmuchawy na podtrzymaniu 18 sekund czas pauzy podajnika 3,3min temp załączenia pomp 57st histereza kotła 1st temp CWU 50st Dodam, że węgiel dobrze się przepala. Temperatura po osiągnięciu zadanej podskakuje do około 68-70st. Panowie.. co zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.