Leszek787 Opublikowano 30 Listopada 2016 #1 Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam Mam takie pytanie zakupiłem wentylator RV-14 problem jest taki czy śrubka regulacyjna klapki nadmuchu ma znaczenia ,jeśli tak jak ją ostawić obecnie pale miałem
Gość witek1234 Opublikowano 1 Grudnia 2016 #2 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wstępna regulacja jak w instrukcji. Na pełnym ustawionym nadmuchu powinna się odchylać na ok. 1-1.5 cm. Ciężarek możesz dokręcić do końca gwintu w stronę osi mocowania. Jeśli będzie się klapka unosić wysoko, ciężarek przesuwaj w stronę przeciwną. Zadaniem tej przeciwwagi jest całkowite zamykanie wlotu wentylatora po zatrzymaniu.
spidoman Opublikowano 1 Grudnia 2016 #3 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak palisz miałem to raczej nie powinna się całkowicie zamykać, chyba że przeciąga temperaturę, musisz to doświadczalnie ustawić.
Gość witek1234 Opublikowano 1 Grudnia 2016 #4 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Nie chcę się wymądrzać , gdy paliłem miałem w Zębcu KMW 23,klapka zamykała się całkowicie. -_- Ale masz rację, trzeba to wypróbować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.