waldek1985 Opublikowano 29 Listopada 2016 #1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam posiadam kocioł EKO DUO 17 rotorem sterownik HT -500 dzwoniłem już 3 razy na infolinię heiztechnik i wciąż Mam dużo szlaki serwis podał takie nastawy: CZAS PAUZY POD. 60 OBROTY DMUCHAWY 1 CZAS DMUCH.PODT. 5 CZAS OCZEKIWANIA 8 MIN KROTNOSC PODAWANIA 3 Ją dziś wprowadziłem nastawy znalezione na jakimś forum odnośnie szlaki :CZAS PAUZY POD.50 OBROTY DMUCHAWY 3 CZAS DMUCHAWY PODT.10 CZAS OCZEKIWANIA 10 MIN KROTNOSC PODAWANIA 2 CZAS PRZESYPU 5 MIN POZDRAWIAM PROSZE O POMOC Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Heiztechnik Opublikowano 30 Listopada 2016 #2 Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam Serwis podał Ci w miarę prawidłowe nastawy, jednak nie wiem jakie masz zapotrzebowanie na ciepło, jaki budynek ogrzewasz? Ustawienia które sam wprowadziłeś nie są złe. Skracając czas postoju podajnika zwiększyłeś nieznacznie ilość podawanego paliwa, a co za tym idzie moc kotła. Oczywiście za zwiększeniem ilości paliwa powinno iść zwiększenie ilości powietrza, jednak nie wiem czy obroty dmuchawy 3 to nie za dużo. Prawdziwa szlaka, czyli szare posklejane gluty, to efekt nadmiernej ilości powietrza, czyli zbyt dużych obrotów dmuchawy. Niektórzy szlakę mylą ze skoksowanym węglem, a to zjawisko jest efektem niedoboru powietrza, czyli zbyt małych obrotów dmuchawy. Myślę, że dalej wiesz już jak postępować. Pozdrawiam
waldek1985 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor #3 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zmieniłem obroty DMUCHAWY na 1 Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.