Robot16 Opublikowano 8 Października 2016 #1 Opublikowano 8 Października 2016 Witam moje spostrzeżenia, do tej pory wydawały mi się OK piec chodzi trzeci rok ,ale dziś zastanawia mnie jedna rzecz gdy piec chodzi 3 godz... i nad retortą jest żar powyżej 4....5 cm wydawało mi się ze jest dobrze,ale kiedy lekko dotknąłem kulasem ten kopiec o dziwo wszystko się zapadło czy tak powinno być, sterownik GECO czas podawania 6 sek... pauza 32 sek..
sorier Opublikowano 9 Października 2016 #2 Opublikowano 9 Października 2016 Zmień proporcje na 3/16 lub 2/8 i zmniejszaj ilośc powietrza aż płomień będzie na granicy dymienia lub z retorty zacznie spadać duża ilość koksików - u mnie pomogło. Ogólnie to staraj sie by piec długo pracował a krotko stał w podtrzymaniu, a najlepiej jak by w ogóle nie stał w podtrzymaniu, to poprawia spalanie i zużycie węgla.
Robot16 Opublikowano 9 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 9 Października 2016 Dzięki sorier 3/16 lub2/8 to znaczy jaki czas podawania,i pauzy..
sorier Opublikowano 9 Października 2016 #4 Opublikowano 9 Października 2016 3/16 - 3 podawanie, 16 pauzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.