joint32 Opublikowano 7 Października 2016 #1 Opublikowano 7 Października 2016 Witam, dziś zamontowałem w swoim kotle sterownik Unister. Mam pytanie czy czujnik od Unistera mogę podłączyć równolegle do czujnika od pieca?
Gość witek1234 Opublikowano 9 Października 2016 #2 Opublikowano 9 Października 2016 Jeśli masz na myśli czujnik temperatury wody to oczywiście możesz.Ja mam umieszczone obok siebie dwa czujniki ze sterownika ST 81 oraz ten z Unistera. Można też umieścić go gdzieś pod blaszaną obudową kotła. Chodzi o to by jak najbardziej stykał się z najcieplejszym miejscem i nie przekłamywał pomiaru.Ja mocowałem na rurze zasilającej opaskami zaciskowymi i potem dokładnie owinąłem wełną mineralną a na wierzch kilka warstw taśmy izolacyjnej. Działa, ale ten od ST81 wskazuje o dwa stopnie więcej,tyle co analogowy. :wacko:
joint32 Opublikowano 9 Października 2016 Autor #3 Opublikowano 9 Października 2016 Dzięki za odp. Już sobie poradziłem, zainstalowałem go obok tego od sterownika kotła. Też miałem na zasilaniu owinięty watą, ale były za duże różnice, teraz jest ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.