Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skład Opału

MikiQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez dwa sezony paliłem Varmo z którego byłem zadowolony ale oczywiście jak coś jest w miarę ok to przestają to produkować a w zasadzie zamykają zakład produkcyjny. Zacząłem szukać ekogroszku którym paliłem wcześnie czyli ekoret z polskiego węgla i ekogroszek wesoła - znalazłem go na składzie w Sosnowcu Hurtowniaopalu.pl Śląskie Centru.... Czy ktoś jest cos w stanie powiedzieć o tym składzie albo ewentualnie podrzucić jakiś sprawdzony w okolicy Orzesz, Mikołowa który nie oszukuje?

Opublikowano

pojawiały się jakieś pozytywne opinie o składzie w Żorach, co do sprawdzonego składu to mogę podać namiary na skład w sosnowcu/czeladzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowałem  się na zakup Ekogroszku Premium z Prestige. Pierwsze wrażenia po dwóch  dnia palenia są pozytywne. Nie ma problemu z dochodzeniem pieca do zadanej temperatury, nie ma spieków. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony jakością - ale to dopiero dwa dni, zobaczymy jak będzie później. Problem jest innego rodzaju. Po zakupie i przywiezieniu do domu z ciekawości zważyłem kilkanaście worków i waga ich jest między 23,2 kg a 24,5 kg gdzie każdy worek powinien ważyć zadeklarowane 25 kg. Po telefonie do sprzedawcy, ogólnie że to nie możliwe, że ważone na wadze łazienkowej a nie przemysłowej z homologacją. Dzwoniłem do UOKiK z pytaniem i Pan powiedział że skoro jest na worku 25 kg to tyle powinno być. Miał ktoś podobne problemy. Pani z Prestige grzecznie ze mną rozmawiała i poradziła żebym przyjechał do nich z tymi workami i oni je zważą. Przecież skoro kiedyś te worki na ich wadze ważyły 25 kg to teraz będą ważyć tyle samo. Co mogę zrobić z tym dalej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.