SNK Opublikowano 19 Września 2016 #1 Opublikowano 19 Września 2016 Witam, Mam zamontowaną dodatkową, małą pompkę do podnoszenia w szybszym tempie wody ( drugie piętro ). Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to w ogóle działa, czy jak pompka nie chodzi to blokuje krążenie wody? W zasobniku mam grzałkę 2kW i polecono mi aby po nagrzaniu wody ustawić pompkę z programatorem czasowym, tak aby np na 30 minut podnosiła wodę i się wyłączała ( tak aby ciepła woda szybko się znalazła na drugim piętrze ).
MikiQ Opublikowano 19 Września 2016 #2 Opublikowano 19 Września 2016 To jest chyba pompa cyrkulacyjna? Zamontowana po to żeby w dalszej części instalacji ciepła woda była zaraz po odkreceniu kranu. Najlepiej ustaw programator czasowy tak żeby działa w czasie kiedy najwięcej korzystasz z wody czyli np między 6-8 rano i po południu. Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
SNK Opublikowano 19 Września 2016 Autor #3 Opublikowano 19 Września 2016 Tak, to jest dokładnie cyrkulacyjna. Dzięki za podpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.