Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zdalne Sterowanie Orzewaniem Dwustrefowym

DarasBB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Poszukuje osoby znajacej sie na instalacjach CO oraz ich sterowaniu.

Obecnie jestesmy na etapie modernizacji niemalże całej instalacji CO grzejnikowej.

Oto co jest zainstalowane w domu.

Pompa ciepła powietrze-woda i bufor 300l do CWU+CO w jednym. Na wyjściu z bufora jest zainstalowana pompa a tuż za nią trójnik gdzie woda rozchodzi sie na grzejniki dół i grzejniki góra.

Szukam informacji jaki system sterowania miałby możliwość kontroli temperatury na dole i na górze i odpowiedniego kierowania wodą.

Ja to widze tak.

Panel sterowania z możliwością podlaczenia LAN lub wi-fi aby móc kontrolować temperaturę nawet jak jesteśmy poza domem za pomocą komputera, smartfonu czu tabletu.

Gdy zadana temperatura na dole spadnie poniżej pewnej wartości sterownik załącza pompe obiegową i na trojniku lub bezposrednio za nim kieruje wode na grzejniki na dole. I analogicznie jeśli góra się wychłodzi sterownik załącza tę samą pompę i kieruje strumień wody na grzejniki na poddaszu.

Całość nie musi musi być bezprzewodowa gdyż podłogę na legarach mam zerwaną i moge sobie okablowanie ciągnąć jak chcę.

Dziękuję z góry za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.