DarasBB Opublikowano 27 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Witam. Poszukuje osoby znajacej sie na instalacjach CO oraz ich sterowaniu. Obecnie jestesmy na etapie modernizacji niemalże całej instalacji CO grzejnikowej. Oto co jest zainstalowane w domu. Pompa ciepła powietrze-woda i bufor 300l do CWU+CO w jednym. Na wyjściu z bufora jest zainstalowana pompa a tuż za nią trójnik gdzie woda rozchodzi sie na grzejniki dół i grzejniki góra. Szukam informacji jaki system sterowania miałby możliwość kontroli temperatury na dole i na górze i odpowiedniego kierowania wodą. Ja to widze tak. Panel sterowania z możliwością podlaczenia LAN lub wi-fi aby móc kontrolować temperaturę nawet jak jesteśmy poza domem za pomocą komputera, smartfonu czu tabletu. Gdy zadana temperatura na dole spadnie poniżej pewnej wartości sterownik załącza pompe obiegową i na trojniku lub bezposrednio za nim kieruje wode na grzejniki na dole. I analogicznie jeśli góra się wychłodzi sterownik załącza tę samą pompę i kieruje strumień wody na grzejniki na poddaszu. Całość nie musi musi być bezprzewodowa gdyż podłogę na legarach mam zerwaną i moge sobie okablowanie ciągnąć jak chcę. Dziękuję z góry za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.