Reisig Opublikowano 11 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam serdecznie,Przymierzam się w przyszłym roku do rozbudowania w mojej kamienicy o nowy system grzewczy. Tutaj mam pytanie do was jaki system lub typ jest według was najlepszy, najbardziej oszczędny.Budynek: Kamienica 2 piętrowa + parter + poddasze, 6 mieszkań razem 350 m2Aktualnie posiadam: piece akumulacyjneZ miasta mam możliwość podciągniecia wody z elektrocpielowni lub gazu,Rozważałem kwestie pomp ciepla Samsung Panasonic,Mógłby mi tutaj ktoś z Państwa pomóc zagłebić się w temat lub doradzić szczegółowo?
Gość mak Opublikowano 11 Sierpnia 2016 #2 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Możemy sobie pogadać, tylko że z naszego gadania i tak niewiele wyjdzie. Tu nie da się powiedzieć co będzie najlepszym rozwiązaniem i "doradzić szczegółowo" bo nie znamy konstrukcji budynku zapotrzebowania na ciepło, czy są kominy i z czego zbudowane...... i dziesiątek innych tematów. Takie kwestie może rozstrzygnąć branżowy projektant co pewnie Cię nie zadowoli ale to jedyna droga do rozwiązania twojego problemu
PleszewskieKotly Opublikowano 1 Września 2016 #3 Opublikowano 1 Września 2016 Dokładnie tak jak powyżej,nie wiemy jaki poziom i rodzaj izolacji jest zastosowany w budynku,plus nie znamy jego konstrukcji wobec czego ciężko doradzić jeden dobry i sprawdzony system grzewczy. Jeżeli zdecydujesz się na tradycyjny układ CO,to możemy pomóc podczas wyboru odpowiedniego kotła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.