SNK Opublikowano 3 Sierpnia 2016 #1 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Cześć, Napiszcie mi proszę jak mogę zadbać o pompy w sezonie kiedy nie ogrzewam opałem stałym - tak aby się nie zastały/zblokowały. Mam sterownik Iryd Pid. Słyszałem, że zostawiając włączony sterownik sam odpala czasem przepływ przez pompy z tym, że nigdy nie zauwazyłem takiej sytuacji i stąd moje obawy. Sam sterownik ma 25 stopni jako dolną granicę załączenia pomp - a mam 18 bez palenia. ps. piszę oczywiście o dostępnych metodach nie wliczając przepalania.
janklos12 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 #2 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 u mnie ręcznie jest wł. pompa na kilka minut, tak raz na tydzień ale wystarczy raz na dwa tygodnie
SNK Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor #3 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Jak to robisz "ręcznie". Jakie opcje masz w panelu sterującym.
SNK Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor #4 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Ok, dla potomnych z Iryd Pid. Wchodzimy w Tryb ręczny i w drugiej zakładce można ręcznie wymusić ruszenie pomp. Poza tym w trybie Stop podobno pompy załączają się automatycznie raz na 14 dni ( info z serwisu Prond ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.