Mancio Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor #26 Opublikowano 7 Listopada 2016 Minął ponad miesiąc. Z obserwacji wynika że mimo pozostawienia 6 kaloryferow żeliwnych spalanie nie jest wysokie. Żeliwne nagrzewają pomieszczenie równomiernie. Stalowe bardziej konwekcją czyli dołem chłodniej,górą cieplej. Żeliwnych nie przykręcam. Kocioł grzeje 10 h dziennie w 2 cyklach bez wyłączania. Pompa daje radę bez problemu z 3 pietrami i nic nie szumi w rurach.
Mancio Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor #27 Opublikowano 30 Listopada 2016 Po 2 miesiącach mam w miarę opanowany kocioł. Spalanie na bardzo dobrym poziomie. Lepiej nawet niż wynika z cieplowlasciwie. Zobaczymy przy dużych mrozach bo jest kilka dużych mostków termicznych w domu.
Mancio Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor #28 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Pytanie do fachowców. Jak ustawić pompę w kotle bo automat ustawia na jakieś minimalne wartości. Rzeczywisty odczyt 15%. Robi się zimniej i według mnie większy przepływ to większy odbiór z wymiennika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.