Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cena Ogrzewania

Naburator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam piec gazowy(ogrzewana tylko woda) jak i węglowy. Niestety piec gazowy zaczyna szwankować i prawdopodobnie trzeba będzie go wymienić. Serwisant zaproponował mi wymianę na nowy piec. Koszt montażu+pieca około 8000 zł. Powiedział również, że koszt miesięczny ogrzewania domu o powierzchni 200 m2 to 200 zł. I teraz moje pytanie. Jakie mogą być ceny ogrzania domu o powierzchni 300m2, dom ocieplony. Z tego co słyszałem to ludzie płacą bardzo dużo za ogrzanie małego mieszanka a co dopiero 300 m2. Dziękuje i pozdrawiam Naburator

Opublikowano

Średnio przy dzisiejszych cenach wytworzenie 1kWh energii z węgla (eko groch) + obsługa zamyka się w 17-18 groszy ,zaś gaz z rury 

22-23 grosze .Owszem można z węgla (w domu) wycisnąć energię taniej (11-12 groszy) ale trzeba być zapaleńcem .poz Hermogenes

Opublikowano

Obecnie na miesiąc wydaje około 600 zł (węgiel+drzewo). Jednak pale około godziny 18-19 czyli do 4-5 rano grzejniki są ciepłe. W innych godzinach nie jest ogrzewane. Jeżeli piec gazowy grzałby cały czas to chyba potrzebuje mniej energii do utrzymania temperatury w domu niż piec węglowy który codziennie musi ten dom rozgrzewać.

Opublikowano

Jak do jest pasywny, z ogrzewaniem płaszczyznowym....... to może i to możliwe, chociaż postawił bym tu jednak duży znak zapytania ze względu na metraż. Przy budynku starszym to opowieści instalatora możesz spokojnie uznać za marketing i to tandetny

Opublikowano

Taaaa pewnie 200 zł za grzanie 200m2 , na cwu ludziska zużywają więcej gazu, a na pocieszenie i tak na poważnie to gazem może wyjdzie grzanie tak samo lub minimalnie drożej ale bez obsługowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.