Neik Opublikowano 24 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Witam Proszę o pomoc, chciałbym odpowietrzyć układ bo podłoga w salonie od jakiegoś czasu nierówno grzeje. Drugie pytanie czy do rozdzielacza można coś dołożyć żeby ułatwić sobie sterowanie rozdzielaczem.
margor Opublikowano 24 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 24 Stycznia 2016 na rotametrach masz przepływ 2 litry ,idealnie .Czyli układ odpowietrzony i co to znaczy nierówno grzeje.
Neik Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2016 W dwóch miejscach wyczuwalne były chłodne płytki wcześniej tego nie było. Mam też zamontowaną pompę na jakim stopniu najlepiej ja ustawić, obecnie mam na III
margor Opublikowano 24 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 24 Stycznia 2016 pompe ustawia sie do przepływów, jak masz rotametry rozkręcone na max ,to zmniejsz obroty pompy aby przeplywy mieściły sie w granicach 1,5 do 2 litrów.
Neik Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor #5 Opublikowano 24 Stycznia 2016 A patrząc na zdjęcia ci by można było dołożyć dla poprawienia regulacji.
Neik Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor #6 Opublikowano 25 Stycznia 2016 A więc pompę przestawiłem z III na II przepływ wody nadal 2 l/m przy I stopniu pompy przepływ spada do ok 1,5 litra. Podłączyłem urządzenie do pomiaru poboru prądu i tak więc III-74W II-58W I-46W. Po prawej stronie widzę że są odpowietrzniki chciałbym zamontować automatyczne (jakieś propozycje) po lewej pod białym "kapslem" jest chyba sterowanie od temperatury warto założyć głowice?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.