jana Opublikowano 20 Stycznia 2009 #1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam! Kupiłem używany piec Vaillant Atmomax Plus VU PL 200-5. W instrukcji którą posiadam nie ma danych, na jaką wysokość tłoczy jego pompa. Może ktoś z Was wie? Pozdrowienia Jan 1 Cytuj
automatyk Opublikowano 20 Stycznia 2009 #2 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam!Kupiłem używany piec Vaillant Atmomax Plus VU PL 200-5. W instrukcji którą posiadam nie ma danych, na jaką wysokość tłoczy jego pompa. Może ktoś z Was wie? Pozdrowienia Jan a do czego te dane sa [potrzebne ile bedziesz mial grzejników ????????? Cytuj
jana Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor #3 Opublikowano 20 Stycznia 2009 a do czego te dane sa [potrzebne ile bedziesz mial grzejników ????????? :D Grzejników będzie 10, ale przecież pompy obiegowe są zwykle robione na 4, 6 m. Cytuj
automatyk Opublikowano 21 Stycznia 2009 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2009 :D Grzejników będzie 10, ale przecież pompy obiegowe są zwykle robione na 4, 6 m. nie rozumiem co potrzebujesz ,pompy tak sa o podnoszeniu 4m 6m i wieksze co po załozeniach wychodzi przepływ 4m lub 6m albo interesujuje nas cisnienie dynamiczne co jest wypadkoa tych parametrów do 10 grzejników napokonanie oporów to wystarczy 25/40 na 2biegu Cytuj
jana Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor #5 Opublikowano 25 Stycznia 2009 nie rozumiem co potrzebujesz ,pompy tak sa o podnoszeniu 4m 6m i wieksze co po załozeniach wychodzi przepływ 4m lub 6m albo interesujuje nas cisnienie dynamiczne co jest wypadkoa tych parametrów do 10 grzejników napokonanie oporów to wystarczy 25/40 na 2biegu Pompka ma dwa zakresy pracy 75 i 95W. Czy obsłuży więc moją instalację przy różnicy poziomów między piecem a najwyższym grzejnikiem ok. 5m ? Cytuj
StefanBud Opublikowano 28 Stycznia 2009 #6 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam Może to trochę pomoże. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi