Borg Opublikowano 16 Grudnia 2015 #1 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam. Prosze o pomoc w wyregulowaniu sterownika i ustawień parametrów podawania paliwa bo ręce mi już opadają. Moj piec to Galmet EKO GT KWP2 22r z palnikiem rynnowym. Jeżeli chodzi o spalanie pelletu to dałem sobie radę alenie mogę dojść do właściwych ustawień podczas spalania ekogroszku. Dom 4 kondygnacyjny z ogrzwanymi piwnicami i poddaszem,ocieplony styropianem 20cm,nowa stlarrka okienna i drzwiowa.Na parterze podłogówka reszta kondygnacji grzejniki. Sterownik w tym piecu to Expert Pid Dynamic 4D,w tej chwili mam ustawione: -Automat -Podawanie 6sek -Przerwa 36sek -Nadmuch 33% -Tem.zadana 60s -Węgiel 24MJ O podtrzymaniu nie piszę bo piec jeszcze sam z siebie nigdy nie wszedł mi jeszcze w podtrzymanie,bardzo wolno nabiera temperatury' Z tego co zauważyłem to nie mogę uzyskać wysokiego płomienia i ogolnie jakoś tak słabo mi się pali. Jeżeli ktoś chciałby pomóc to byłbym bardzo wdzięczny . Pozdrawiam
marekd Opublikowano 16 Grudnia 2015 #2 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam. Jakis szkic by sie przydal inst.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.