waskithebest Opublikowano 22 Listopada 2015 #1 Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam, zastanawiam się nad nałożeniem takiej o to kratki (załącznik). Dlaczego? Ponieważ mam problem z niedopałkami z jednej strony paleniska, które się przesypują do popielnika. Szczeliny postarałbym się zrobić na tyle duże aby popiół mógł spokojnie wypadać a jakieś większe nie dopalone groszki zostałby w palenisku. Jest to podglądowy obrazek. Proszę o jakąś sugestie co do pomysłu czy sprawdzi się on. -Łukasz
waskithebest Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor #2 Opublikowano 23 Listopada 2015 prawdopodobnie problem może się pojawić gdy pojawią się spieki ale to bardzo rzadko obserwuje teraz.
alf Opublikowano 25 Listopada 2015 #3 Opublikowano 25 Listopada 2015 Kiedyś próbowałem z prętami wychodzącymi z deflektor. Też miałem problem z nierównym wypalaniem na palniku. Próbowałem też zaklejać otwory w palniku. Problem jest w węglu a wszystkie ulepszenia nie pomogły. Pomogła zmiana opału.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.