Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie mam zapieczona przepustnica ciagu kominowego i nie mam mozliwosci wyregulowania ciagu.Dlatego podejzewam ze na 50 m2 spalam ok 4.5 T wegla przy otwartej przepustnicy na full ,oraz chodzenia do kotla co 4 godziny .Jak moge ja rozpieczyc czym to zrobuic czy sa jakies srodki specjalne?? prubowalem WD ale nic to nie daje a nie chce tego ciagnac na sile poniewaz boje sie ze cos urwe.... przepustnica jest stalym elementem z piecem i nie mam mozliwosci jej wymiany ...prosze o rady

Opublikowano

Ja kiedyś rozbierałem odprowadzenie do komina za kotłem i dosłownie odkuwałem zapieczoną regulację w czopuchu. Ja mam kocioł Ogniwo i przepustnica jest rozbieralna po wykonaniu wcześniej opisanych działań. Zresztą musieli ją jakoś złożyć u wytwórcy ...

Opublikowano
Witam jak w temacie mam zapieczona przepustnica ciagu kominowego i nie mam mozliwosci wyregulowania ciagu.Dlatego podejzewam ze na 50 m2 spalam ok 4.5 T wegla przy otwartej przepustnicy na full ,oraz chodzenia do kotla co 4 godziny .Jak moge ja rozpieczyc czym to zrobuic czy sa jakies srodki specjalne?? prubowalem WD ale nic to nie daje a nie chce tego ciagnac na sile poniewaz boje sie ze cos urwe.... przepustnica jest stalym elementem z piecem i nie mam mozliwosci jej wymiany ...prosze o rady

Witaj,

Jaki masz kocioł? Łatwiej można by Tobie pomóc znając jego typ.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Ciezko Piotrus okreslic jaki to kocial on ma juz 15 lat i robiony byl na zamowieenie jak to w tamtych czasach nie ma jakiegos konkretnego producenta...

gązo ja mam przepustnice w kształcie trapezu i niesteety jest ona przyspawana do kotla ale chyba w ostatecznosci bede musial odkuwac... ale mowie to ostatecznnosc..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.