adam11555 Opublikowano 15 Października 2015 #1 Opublikowano 15 Października 2015 Witam Piszę z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Problem polega na tym, że po przeniesieniu instalacji Centralnego Ogrzewania ze starego domu do nowego (niedawno kupiony) grzejniki nie grzeją a temperatura na piecu osiąga 100 stopni. Piec- około 2kw Grzejniki- 4 żeliwne + 3 purmo Wszystko połączone jest rurkami typu pex 16, oczywiście od pieca idą rury do pierwszego grzejnika potem juz pex Zasilanie idzie górą pokoju z małym spadkiem a powrót dołem Dodam jeszcze że piec ma 1 rok i bodajże producent mowil ze jest to 2.4 kw (ja sie nie znam) pompka dmuchawa i sterownik był kupiony i zamontowany razem z piecem (montowany przez firmę w starym domu) Na rysunku starałem się pokazać jak mam to wszystko zmontowane a tu zdjęcie zmontowanego pieca Z góry dziękuję za informaje i podpowiedzi jak to zrobić żeby działało ogrzewanie
sybiga Opublikowano 15 Października 2015 #2 Opublikowano 15 Października 2015 Masz tam taki zawór bez rączki na 2 fotce... Nie zamknięty czasem ?
adam11555 Opublikowano 15 Października 2015 Autor #3 Opublikowano 15 Października 2015 rączka juz jest tylko nie bylo podczas robiena fotki. wszystko jest otwarte dodam ze gdy jest rozpalone w piecu i wszystko jest uruchomione to rurka doprowadzajaca ciepłą wode do grzejnikow jest gorąca ale tylko w 1 pomieszczeniu. układ odpowietrzany kilka razy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.