waskithebest Opublikowano 11 Października 2015 #1 Opublikowano 11 Października 2015 Witam, Mam problem z ustawieniem kotła, zauważam, że dosyć dużo przesypuje mi eko groszku i nie do końca mi się dopala. Innym słowem mam sporo niedopalonego eko groszku w popielniku. Ustawienia : CO - 55* CWU - 45* Dmuchawa : Obr. dmuchawy - 2 Obr. dmuchawy podtrzymanie - 2 Czas dmuchawy podtrzymanie - 5 sec Obr. dmuchawy wzrost - 1 Podajnik : Czas pauzy podtrzymanie - 110sec Czas oczekiwania - 10min Kontr podawania - 3 Czas przesyp. - 7min Ogrzewany mam dom: 100m^2, Każdy pomieszczenie posiada podłogówki z regulacją temperatury (na powrocie podłogówki jest głowica termostatyczna ustawiona na 35* dla łazienki, kuchni, korytarzu, sieni, w pozostałych pomieszczeniach 25*). Także mam grzejniki ale póki co wyłączone. Temperatura w pomieszczeniach waha się od 22* do 24*. O samych eko groszku mogę powiedzieć, że ma 28MJ. Proszę o jakieś podpowiedzi na co mam zwrócić uwagę i co mogę skorygować w ustawieniach (możliwe, że mam całkiem nie optymalnie ustawione). Pozdrawiam, Łukasz.
waskithebest Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor #2 Opublikowano 2 Listopada 2015 Temat do zamknięcia. Okazało się, że silikon był źle zaaplikowany do paleniska. Po poprawnym zaaplikowaniu silikonu problem niedopałków się rozwiązał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.