Wyrzyk Opublikowano 7 Marca 2015 #1 Opublikowano 7 Marca 2015 Sprzedawany Termovar firmy Asco to model 4325 o temperatorze otwarcia 61 stopni sposób podłaczenia tutaj http://www.vigas.pl/pdfy/termovar.pdf Sprzedaję ponieważ zostało mi po modernizacji kotłowni, zawór jest w pełni sprawny, ma okolo 5 lat. Na plakietce brakuje jednej śrubki, co widać na zdjęciach. Dwa lata temu dokupiłem i wymieniłem sam termostat wewnętrzny (też na temperaturę 61 stopni). Stary termostat też załączam -po oczyszczeniu pracuje również poprawnie. Sprzedaję to co na zdjęciach, z nyplami calowymi Całość warta ponad 400 zł. Sprzedam za 150 zl + koszty wysyłki TERMOVAR jest zaworem termostatycznym służącym do otwierania przepływu wody powrotnej. Ten automatycznie działający zawór może być montowany przy kotle, w układzie bez lub z buforem. TERMOVAR pracuje bez zasilania zewnętrznego. TERMOVAR służy do utrzymywania wysokiej temperatury w kotle jak również odpowiedniej dla kotła temperatury wody powrotnej. Poprzez utrzymywanie w kotle optymalnej temperatury spalania zapobiega tworzeniu się punktu rosy, a w konsekwencji zapobiega korozji niskotemperaturowej. Zastosowanie zaworu w znacznym stopniu przedłuży żywotność kotła oraz obniży emisję szkodliwych substancji do środowiska. TERMOVAR umożliwia szybkie rozpalanie, oraz osiągnięcie żądanego poziomu temperatury pracy kotła. Przy współpracy kotła z buforem dzięki zastosowaniu zaworu TERMOVAR uzyskujemy prawidłowe uwarstwienie wody w układzie akumulacyjnym. TERMOWAR - zawór termostatyczny jest dostarczany z elementem otwierającym przy 45°C , 55°C , 61° , 72°C lub 80°C.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.