Gość Opublikowano 4 Marca 2015 #26 Opublikowano 4 Marca 2015 A gdyby tak zmniejszyć przerwę w podawaniu do 70s i jednocześnie zwiększyć nadmuch o 2%? Co Ty na to? B)
Piorus Opublikowano 5 Marca 2015 Autor #27 Opublikowano 5 Marca 2015 Ustawiłem wczoraj jak radziles. Jest prawie idealnie... momentami lekki niedopalony ekogroszek ale bardziej koloru siwego. Troszkę temp. Na kotle jest niestabilna.
Gość Opublikowano 5 Marca 2015 #28 Opublikowano 5 Marca 2015 Zaobserwowałeś może jak długo dochodzi kocioł do zadanej,po ostatnich zmianach? Zdjęcie popiołu mało wyrazne ale jak nie ma kalafiorów i zbyt nisko żaru na retorcie,może warto dodać jeszcze 1% nadmuchu? Ideału się raczej nie osiągnie ale fajnie,że jest poprawa. Napisz ile teraz spalasz na dobę.
Piorus Opublikowano 5 Marca 2015 Autor #29 Opublikowano 5 Marca 2015 Po zmianach kocioł dochodzi do temp. Zadanej w 2.30 h. Zwiększyłaem około godziny temu Nadmuch o 1% Dziwny sopel w palenisku sie robi. Obecnie na kotle mam 43 C bo żona korzysta intensywnie z wody. Temp zalanczania pomp mam ustawione przy 45c
Gość Visitor1230 Opublikowano 6 Marca 2015 #30 Opublikowano 6 Marca 2015 Ten sopel to spiek. We wnetrzu retorty dochodzi do plynnej fazy. To cos zostaje wypietrzone i zastyga nie dopalajac sie i nie tworzac normalnego popiolu. U siebie dokonalem lekkiej modyfikacji slimaka i problem spiekow zredukowany niemal do zera. https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/19038-krater-w-retorcie/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.