Przemo1001 Opublikowano 8 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam serdecznie. Może tutaj użytkownicy podpowiecie mi konkretne ustawienia tego sterownika dla pieca. Nigdzie nikt nie piszę na ich temat. Mam dom 200m2 z poddaszem użytkowym, ocieplony wewnątrz muru styropianem. Dach pięknie ocieplony beż żadnych strat wełną (śnieg trzyma się na całej powierzchni dachu :)) Średnio na dobę spalam worek 25kg ekogroszku (nie wiem czy na tą powierzchnię to dużo czy mało). Moje ustawienia na piecu: Zadana temp. 50*c Czas przerwy podajnika 1min 30s (miałem do dzisiaj 08.01.2015, 3 min 30s myśląc że tak trzeba żeby dokładnie wypalił węgiel, ale przy tak dużej przerwie dużo czasu zabiera żeby nabił temp. do 50*C) Ustawiłem 1,30s i napewno szybciej nabija temperaturę ale sprawdzę jak wypala ekogroszek Przerwa w przepalaniu ustawiłem na 50min - bo tak naprawdę nie wiem jak to ustawić bo ani razu w piecu mi nie wygasło, dodadtkowo jest tam opcja CYKLE od 1 do 10 po co te CYKLE??? Opóźnienie wyłączenia nadmuchy 15s Opóźnienie załączenia podajnika 4s Pompa CO i CWU 35*C Histereza CWU 2*C Histereza 2*C Szybkość nadmuchu 7 w skali od 1 do 10 na sterowniku Powiedzcie mi jak wy macie ustawienia na takim sterowniku. Czy 25kg ekogroszku na dobę na 200m2 to dużo czy ewentualnie można coś z tym jeszcze zrobić. Na dole obraz mojego pieca Dzięki za opinie i podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.