Beqn Opublikowano 6 Stycznia 2015 #1 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam, od jakiegoś tygodnia w moim kotle spada ciśnienie o jakąś 1/5 bara na dobę. Zauważyłem też krople wody pod piecem po czym ściągnąłem przednią obudowę. I faktycznie kapie z jakiegoś jakby zaworka. Około 1 kropla na 5 minut. Na fotografiach widać to dokładnie. I w związku z tym moje pytania: Jak się nazywa ta część z której kapie ta woda ? Próbować samemu to naprawić/wymienić czy lepiej od razu wezwać fachowca ? No i ile usuniecie takiej usterki może kosztować ? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
olutus Opublikowano 31 Stycznia 2015 #2 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Odwodnij kocioł i napompuj prawidłowo naczynie wzbiorcze. W sprawie wycieku (nie wiem co to za kocioł) sugeruje kontakt z serwisem. Gie Es Czwóreczka
gputowski Opublikowano 3 Lutego 2015 #3 Opublikowano 3 Lutego 2015 Wygląda to na blok zaworu przełączającego. Lepiej zlecić serwisantowi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.