popper098 Opublikowano 1 Listopada 2014 #1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam.Posiadam piec SAS UWT z sterownikiem eco3, do tego zawór 3d z siłownikiem. 1 sezon grzewczy z tym zestawem,Jak zacząłem palić szybko dało sie zauważyć ze siłownik zamykał zawór jak tylko na czujniku pokazała sie ustalona temperatura, tylko ze ta temperatura była max 50 cm na piecem a w domu było nadal zimno, doradzono mi zakup regulatora pokojowego,Kupiłem salus 091FLRF bezprzewodowy, podłączyłem go do pieca w opcji bez podawania napięcia, tylko zworka. Ustawiałem go w obu ustawieniach - grzanie i chłodzenia, ale sytułacja nadal jest podobna.Co zle robię ?
Gość Visitor1230 Opublikowano 1 Listopada 2014 #2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Masz na mysli sterownik optima eco 3 rozumiem. Instrukcja mowi raczej o zaworze 4D. http://www.sas.busko.pl/pl/images/stories/sas/serwis/instrukcje_obslugi/sterowniki/wspolne/Optima_Eco_3.pdf Na stronie 27 jest jakis absurdalny zapis ze jezeli temp za zaworem wzrosnie o 10 stopni od zadanej to regulator wylacza pompke obiegu. Ciekawe czy to wszystko masz dobrze podlaczone i dlaczego nie ma 4d tak jak jest w instrukcji. Na temat stosowania 3d z braku doswiadczen nie bede sie szerzej wpowiadal.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.