radost Opublikowano 28 Października 2014 #1 Opublikowano 28 Października 2014 Po trzech sezonach obserwuję, że mój regulator ciągu kominowego regulus coś słabo reaguje. Zastanawiam się nad inwestycją w MCI Bolecki. Posiadam sterownik Płomyk (bez pid) który obecnie steruje tylko pompą i pokazuje temperaturę. Z racji tego, że ma on możliwość płynnej regulacji dmuchawy oraz regulację procentową jej mocy doszedłem do wniosku, że chyba się dogadają z boleckim. W teorii powinien o wiele precyzyjniej pilnować temperatury wykorzystując zadaną na sterowniku histerezę (regulus działa bardzo ospale). Jakie macie doświadczenia z tym regulatorem? Jak to sie spisuje w praktyce? Czy będzie działał z płomykiem?
MIQ Opublikowano 28 Października 2014 #2 Opublikowano 28 Października 2014 Wszystko wskazuje na to, że będzie. A dlaczego nie zapytasz u producenta?
radost Opublikowano 28 Października 2014 Autor #3 Opublikowano 28 Października 2014 W międzyczasie odszukałem stronę i forum. Jest nawet lista sprawdzonych serowników ale płomyka na niej nie ma. Wszystkie znaki na niebie wskazują, że będzie działać. Jak się zdecyduje na zakup to wykonam telefon do producenta zobaczymy co powie.
stan1971 Opublikowano 16 Września 2015 #4 Opublikowano 16 Września 2015 witam chcialbym spytac czy zamontował pan mci do kotla jakie porownanie do miarkownika regulus z ktorego bardziej pan byl zadowolony pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.