Budzil Opublikowano 23 Września 2014 #1 Opublikowano 23 Września 2014 Witam. Z miejsca przepraszam za moje laictwo, ale mam nadzeje ze uda mi sie u Was uzyskac pomoc. Opisujac sytuacje domek po babci ktory chce podremontowac za cel narazie obralem sobie nowa lazienke i odnowienie kuchni i jednego pokoju. Stara instalacja co 4 grzejniki (3 pokojowe zeliwne i jeden lazienkowy) wymiennik 100l i w planach jeszcze 1badz 2 grzejniki Piec na drewno/wegiel w piwnicy Nie wiem czy instalacja jest szczelna mozliwe ze nie z uwagi na niespuszczana wode w okresie zimowym przez ostatnie kilka lat Piec ma wypalone drzwi i kawalek blachy przedniej wiec pewnie bedzie do wymiany Moje pytania: 1. Jaki piec do takiej instalacji(preferowalbym drewno/wegiel z racji duzej dostepnosci 1 surowca) 2. W przypadku szczelnosci ukladu jak go oczyscic z ostatnik kilkunastu lat w sensie rdza i zabezpieczyc na nastepne lata. 3. Z uwagi ze jest to domek najbardziej wykorzystywany latem, zima kilka przyjazdow i kilkanascie jesienia, co robic/czym zalac uklad zeby nie dopuscic do zamarzniecia wody zimą. Mam nadzieje ze udalo mi sie odpowiednio nakreslic sytuacje z gory dziekuje za odpowiedzi!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.