Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc W Doborze Pieca

szadock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Chciałbym prosić o pomoc w wyborze odpowiedniego pieca do ogrzewania. Piec ma być używany w czterech pomieszczeniach gospodarczych (stare budownictwo) o łącznej powierzchni 75 m2 tylko do centralnego ogrzewania. Dwa pomieszczenia nie są ocieplone, podłoga betonowa, dwa pozostałe styropian 10 ocieplone od wewnątrz zarówno ściany jak i podłoga i w tych pomieszczeniach najbardziej zależy mi na utrzymaniu stałej temperatury max 23 st., temperatura musi być utrzymana przez całą dobę przez ok 3,5 miesiąc (luty -maj). Piec z podajnikiem jest dosyć drogi i chciałbym zapytać, czy można wybrać tańszą wersję,która utrzymałaby stałą temperaturę -np. kocioł ze sterownikiem i dmuchawą? Materiałem opałowym będzie głównie drewno, ale nie wykluczam również opalania węglem. 

Opublikowano

Widzę że zero odpowiedzi,( nie wiem czy trudny temat ).Po przeczytaniu dużo stron na forum nie znalazłem odpowiedniego kotła. Więc przerzucam się na węgiel może łatwiej znajdę piec na moje warunki. 

Bardzo proszę o pomoc 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.