djbartez Opublikowano 7 Maja 2014 #1 Opublikowano 7 Maja 2014 Witam, Panowie od kilku dni mam problem ze sterownikiem GECO G-403-P02. Otóż jest on związany z podawaniem paliwa. Słychać jak załącza się przekaźnik sterownika ale nie podaje paliwa. Jeśli puknie się w ten sterownik lekko to załącza się wszystko OK. Rozkręciłem ten sterownik i nie widać że coś jest nadpalone itp. Wszystko wygląda OK. Nawet jak się próbuje podać ręcznie to za pierwszym razem nie podaje, dopiero od drugiego. CZy ktoś spotkał się z podobnym problemem już. Dodam że pozostałe rzeczy związane ze sterownikiem działają OK. Pryskałem już wszystkie złączki Kontaktem PR ale nic nie pomogło. Schemat podłączenia mam identyczny jak w załączniku.
Gość jacek61 Opublikowano 8 Maja 2014 #2 Opublikowano 8 Maja 2014 Witam Jeżeli przekaźnik jest dobry to na P1 powinno być napięcie po sygnale o załączeniu podajnika. Sprawdź też czy przewody się nie poluzowały w sterowniku. A przede wszystkim zachować bezpieczeństwo, jak sam nie masz minimalnego doświadczenia z prądem to lepiej to zlecić elektrykowi. Na forum Elektroda było coś o wymianie przekażników w sterowniku Geco, dawno to czytałem. Pozdrawiam
djbartez Opublikowano 8 Maja 2014 Autor #3 Opublikowano 8 Maja 2014 Z zawodu jestem elektryk.elektronik wiec problemu z jakimkolwiek montażem/demontażem nie mam. Dziś poprawiłem luty na przekaźniku P1 i na razie jest Ok. Ale tak czy inaczej wymienię go tym bardziej że jego koszt wynosi 5zł. Przewody sprawdzę i dokręce na nowo. Mam jeszcze pytanie bo czasami wywala mi błąd A1 że przekroczona jest temperatura wylotowa wody mimo że na piecu np.65 ale wyswietlacz glupieje jakby byl zalany i skacze temp. z 60 na 40 i tak w kółko przez jakiś czas. Czy można pominąć czujnik STB tzn. zastąpić go zworą bo w tym nowszym sterowniku jest taka opcja ale nie wiem czy w moim mogę. Mam ustawioną temp. na piecu na 65 wiec do 95 duzo brakuje i na pewno jej nie przekrocze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.