mario123456789 Opublikowano 14 Grudnia 2008 #1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 witam, mam piec stalmark 35kw w standardzie jest zamontowany steronik ST-77 chcialbym go wymienic na jakis sterownik z PID aby sam sobie dobieral ustawienia, na ST-77 jest to troche uciazliwe jak wrzuce inny opal to od razu musze szukac ustawien a to dlugo schodzi, slyszlem ze sterowniki z PID same wszystko robia. Moze ktos przerabial juz ten sterownik i moze sie w tym temacie wypowiedziec, jest duzo sterownikow z PID ale chce taki co bezproblemu podpasuje do mojego typu pieca a ma on podajnik tlokowy. Prosze o pomoc. Cytuj
zbych35 Opublikowano 14 Grudnia 2008 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam jeśli masz nowy piec to podczas wymiany sterownika stracisz gwarancję. Ja też się zastanawiałem nad wymianą sterownika w moim piecu KSX-21 firmy PER-EKO jest zamontowany st-28 i nie bardzo mi on pasuje do sterowania tym miałowcem ale jak zapytałem w firmie to mi od razu powiedzieli że stracę gwarancję na piec jak sam zmienię sterownik więc się trochę męczę ale ujdzie jakoś. Cytuj
mario123456789 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor #3 Opublikowano 14 Grudnia 2008 wiem ze strace tez sie juz o tym dowiedzialem, ale zawsze jest mozliwosc zalozenia starego sterownika spowrotem Cytuj
zbych35 Opublikowano 15 Grudnia 2008 #4 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam jeśli masz taką możliwość to polecam ja takiej nie mam bo sterownik to bym sobie zdemontował ale nie dobiorę się do czujników które są zamontowane w piecu bo bez totalnego demontażu płaszcza ochronnego i ocieplenia mojego pieca to nie ma jak się do nich dobrać i żeby w ich miejsce wstawić nowe od innego sterownika. Cytuj
mario123456789 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor #5 Opublikowano 16 Grudnia 2008 zaproponowano mi sterownik Ognik PLUS PID podobno bedzie mozna go podlaczyc bezproblemowo. czy ktos mial jakies doswiadczenie z tym sterownikiem i czy warty jest swoich pieniedzy okolo 620 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi