giecik Opublikowano 11 Marca 2014 Autor #26 Opublikowano 11 Marca 2014 Sterownik to ten RK2001. Na sterowniku ustawiam 65 stopni i poniżej nie schodzi. Jak troche spadnie i dmuchawa nadmucha powietrza to dochodzi czasem nawet do 80 stopni, Przedmuchy mam wyłączone.
marcioni Opublikowano 16 Marca 2014 #27 Opublikowano 16 Marca 2014 Juz nie przesadzajcie z ta ochrona powrotu ,czy ochrona komina . W domu musi byc cieplo, i to jest priorytet. Piec sie wymieni po 10 latach moze z podajnikiem ,kiedys byly jego ceny z kosmosu dzis sie wyrownaly.Dzieki automatyce mamy w stalopalnych namiastke pieca gazowego ,z wyjatkiem czyszczenia czy popiolu oczywiscie .
giecik Opublikowano 16 Marca 2014 Autor #28 Opublikowano 16 Marca 2014 Owszem w domu musi być ciepło ale trzeba mieć nad tym kontrolę. Przez tyle lat nie miałem żadnej kontroli i tyle węgla co przepaliłem nie chce nawet o tym myśleć. Piec mam już 6 lat i narazie nic z nim się nie dzieje :) Co do stałopalności to 24 godziny teraz a wcześniej jakieś 8-10 godzin Przy obecnych temperaturach palę w piecu co 2 dzień na noc Bojler ocieplony więc wody wystarcza a w domu ciepło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.